Amerikan Siding Dış cephe kaplama

Günümüzde vinil siding, Avrupa standartlarında coextrüzyon teknolojisi ile minimum 1 mm, maksimum 1,20 mm kalınlığında üretilir. Bu teknoloji, malzemenin çift katmanlı olmasını sağlar. Üst katman %15-25, alt katman %75-85 oranında üretilir. Üst katmanda malzemenin UV ışınlara karşı koruyan ve malzemenin üzerindeki ahşap deseni vermede yardımcı olan hammaddeler bulunurken, alt katmanda ise alev geciktirici ve iklim koşullarındaki sıcak-soğuk hava değişikliklerinde malzemenin direncini ve dayanıklılığını sağlayan ana hammaddeler bulunmaktadır; dolayısıyla ısıya ve suya dayanıklı bir dış cephe kaplama malzemesidir.

En güzel örneklerini İstanbul Boğazı’ndaki yalılarda hala görebileceğimiz, “Americansiding Polimer Cephe Kaplama Sistemleri”nin keşfine de ilham kaynağı olan ahşap yalı baskı, yaklaşık yüz yıldır Osmanlı ve Türk mimarisinde önemli bir yer teşkil etmiştir. Boğazı bir inci gibi süsleyen ahşap yalı baskı daha sonra yabancı yatırımcıların dikkatini çekerek 1945’ten günümüze gelen teknolojik ilerleme ve Ar-Ge çalışmalarının sonucunda vinil cephe kaplama sistemleri ile yeniden hayat bulmuş ve yapıların cephelerini süslemeye devam etmiştir. Bununla birlikte vinil siding’i geliştirerek günümüze getiren yabancı ülkeler, enerji verimliliğinin de farkına varmış, küresel ısınma, artan enerji fiyatları, tükenen eneri kaynakları nedeniyle yalıtıma önem vermiş ve vinil siding sisteminin de altında kullanılabilecek yalıtım malzemelerinin üretimine ve geliştirmesine hız vermişlerdir.

eros de amor

Bu doğrultuda ERYAP A.Ş., 1999 yılında başlayan fizibilite çalışmalarıyla, Türkiye’nin doğa şartları göz önünde bulundurularak 2001 yılında hayata geçirilmiş olup Gaziantep 2. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki modern tesislerinde son modern teknolojilerden yararlanarak Türkiye’de ilk defa vinil cephe kaplaması olan Americansiding’in Avrupa standartlarında üretimine başlamıştır. ERYAP A.Ş. Türkiye’nin enerji tablosunu, enerji tasarrufunun ekonomik ve ekolojik yönünü dikkate alarak, gerek Türkiye’nin enerji kullanımında yurtdışına bağımlılığını azaltmak, gerekse mevcut yapıları yalıtarak nihai tüketiciye maddi tasarruf sağlamak adına 2005 yılının ortalarında Silivri’deki tesisinde Bonuspan markasıyla XPS üretimine başlamış ve ilerleyen yıllardaki yeni yatırımlarıyla mevcut kapasitesini 430.000 m³/yıl’a çıkarmayı başarmıştır. Bonuspan (XPS), üretildiği günden bu yana Americansiding altında en önemli tamamlayıcı unsur olarak kullanılmaktadır. Çünkü yalıtımın öneminin farkında olan Americansiding’de alt yapı en az üst yapı kadar önemlidir. Americansiding yaklaşık sekiz yıldır bunun önemini vurgulayarak kendi sektörünün öncüsü olarak yoluna devam ediyor. Americansiding vinil yalı baskı sisteminin görevi, yapıyı korumaya alıp, boya ve bakım giderini ortadan kaldırmaktır. Bununla birlikte yapılan uygulamalardaki sağladığı yalıtımla mevcut binaların enerji tasarrufuna katkıda bulunmaktatır.

Americansiding, alt yapısında kullanılan Bonuspan ısı yalıtım levhaları sayesinde, ısı tasarrufu ve yine alt yapıda kullanılan nem bariyeri sayesinde de su yalıtımını sağlamaktadır. Görülen o ki; altyapıda ısı yalıtımı ve su yalıtımı ile birlikte uygulama yapılan bu sistem, Americansiding uygulanması ile birlikte yapının dış cephe ile ilgili sorunlarını bloke edip, her yönü ile fayda sağlamaktadır. Örneğin 5 yılda bir boya ve bakım giderini de ortadan kaldırması, tüketicinin bu konudaki harcamalarında ciddi tasarruf sağlamaktadır. Americansiding?in üretildiği günden bugüne markalaşmasında ve tercih edilen sistem olmasındaki en büyük etken, uygulamanın paket sistem ve bu sistemin 50 yıl kapsamlı garanti altında olmasıdır.

Türkiye’de enerji ihtiyacı gün geçtikçe artmaktadır. Günümüzde enerjiden tasarruf için yalıtımın önemi sadece ısı yalıtımı olarak değil; küresel ısınmanın etkisiyle sıcaklık artışı sonucunda soğutma ihtiyacının doğmasıyla soğutma amaçlı elektrik enerjisi tüketiminin tasarrufu için de ön plandadır. Ülkemizdeki binalarda enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 80?i ısıtma amacıyla kullanılırken, yaklaşık yüzde 15 oranında da elektrik enerjisi tüketilmektedir. Bu doğrultuda ısı yalıtımı sayesinde gerek ısıtma gerekse soğutma amacıyla kullanılan enerjiden en az yüzde 45 tasarruf sağlanıyor. İşte bu yüzden tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli unsurların başında enerji tasarrufu gelmektedir.

Avrupa’daki binalarda yalıtım oranı yüzde 95 iken, Türkiye’de ise bu oran sadece yüzde 26’dır. ERYAP A.Ş. ülkemizdeki enerji tasarrufunun ve ülkemize sağlayacağı katma değerin farkında olarak ürettiği Americansiding dış cephe kaplama sisteminin yalıtımı sayesinde binalarda yüzde 45’lere varan bir enerji tasarrufu elde etmektedir. Her ne kadar mevcut binalarda enerji tasarrufu sağlanabilmesi için yapılan uygulama neticesinde ekstra bir maliyet getirse de, bu maliyet enerji maliyetlerinin azaltılması ile kısa ve orta vadede geri kazanılıyor. Americansiding, yapmış olduğu uygulamalarda sağladığı yalıtım sayesinde, ülke ekonomisine zarar veren yıllık 7,5 milyar dolarlık enerji kaybının azalmasına katkıda bulunmaktadır.

,
2 comments to “Amerikan Siding Dış cephe kaplama”
  1. Merhaba ben koray kurtulmaz iş için müraçat ediyorum anadilim almanca ingilizce normal konuşuyorum pazarlama veya itahlat ihracat için iş ariyorum ilgilenlerin diakatine Saygilarimlar .

  2. Üç katlı 15 daire apartmanın dış yüzeyüne dış etkenlerden korumak için siding kaplama yaptırmak istiyoruz.
    yer: Ayvalık
    m2 fiyatını ve işçilik fiyatını yaklaşık olarak verebilirmisiniz.,
    teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Yardımcı olmamı ister misiniz ?