Duvardaki küf lekeleri için kesin çözüm

Duvardaki küf lekeleri için kesin çözümü nedir ? İnternet de bu konuda araştırma yaparsanız bir çok şehir efsanesi ile karşılacaksınız, Çamaşır suyundan tutunca sprey temizleyicilere sirkeye kadar bir çok şehir efsanesi yer almaktadır. Öncelikle küf sorunu bir yalıtım sorunudur. Çamaşır suyu ve sirke gibi diğer temizleyiciler oluşan küfü temizleye yarar ve tekrar oluşmasını asla engel olmazlar. Kesin çözüm ve küfü kesmenin asıl yolu küf oluşumuna neden olan yalıtım sorununu çözmektir.Küf duvarlarda ya da tavanda yalıtım eksikliğinden oluşur. Ayrıca yüzeyde nemin ve suyun sürekli durması küfü oluşturur. Odadaki ısı soğuk duvarlarla birleşerek terleme yapar. Uzun süre duvarda kalan su ve nem küf oluşumuna neden olur.

Sağlığa çok zararlı olan küf, yüzeyde bazen siyah bazen de sarı lekeler şeklinde ortaya çıkar. Nemi seven küf genellikle banyolarda ve bodrum katlarında görülür. Renk değişikliği ve kendine has kokusu ile belli olan küf üremesi, insan sağlığı açısından çok zararlıdır. Küf sporları astım rahatsızlığını tetiklerken, özellikle çocuk ve yaşlılar için toksik etki gösterebilir.

Odaların düzenli havalandırılması nemin dağılmasını sağlayarak küfün oluşması engeller. Sizin için en iyi taktik aralıklı havalandırma, yani pencereleri kısa bir süre boyunca sonuna kadar açmaktır. Kış aylarında günde iki ila üç kez 5-10 dakika ve ilkbaharda ve sonbaharda 15 ila 30 dakika. Yatak odaları ve çocuk odaları kalktıktan hemen sonra havalandırılmalıdır. Mutfak ve banyo daha yüksek bir neme sahip olduğundan daha fazla temiz havaya ihtiyaç duyar.

eros de amor

Küfü önlemenin en temel ve etkili yolu duvar içine ısı yalıtım plakaları v.b. malzemelerle yalıtım yapmaktır. Eğer bunu yapmayı uzun ve zahmetli buluyorsanız. Şu şekilde bir çözüm sizi uzun süre idare eder. Küflü yüzeydeki su ve nemi kuru bezle silin ve zımparayla iyice zımparalayın. Zımparadan sonra küflü bölgeyi çamaşır suyu ile iyice temizleyip temiz su ile durulayın. Bu koyu renkli küf lekelerini beyazlatacaktır.

Küfü tamamen öldürmek için nalburlarda da satılan küf /mantar önleyici solusyonları ( Betek, Capatox vb.) seyrelterek duvara fırça ile uygulayın. Kuruması için 1-2 gün duvarda bırakın. Eğer yoğun bir üreme varsa, iki üç kat uygulayabilirsiniz.

Küf bir çeşit mantar türü olduğu için sporla ürer ve duvar yüzeyinde kalan gözle görülmeyecek kadar küçük sporlar dezenfekte edilmezse aynı yerde tekrar üremeye başlayabilir. Kesin dezenfeksiyon için küf öldürücü kimyasal içeren solusyonları kullanmak gerekir, çamaşır suyu da bir süre fayda sağlayabilir. Küf önleyici solusyon uygulamasından 1-2 gün sonra en az iki kat küf önleyici boya ile bölgeyi boyayın.

Eğer özel küf boyası bulamadıysanız kaliteli markaların etiketlerinde TSE K1 sınıfı olarak belirtilen su bazlı boyaları küf önleyicidir. Bunları da kullanabilirsiniz. Boyama işlemini en az iki kat yapın. Katlar arasında en az birkaç saat bekleyin.

duvardaki küf lekeleri için kesin çözüm, duvar küf önleyici, sirke ile küf temizliği,duvardaki küf lekesi sirke, küf yapmayan tavan boyası, duvardaki küf nasıl temizlenir, küf önleyici sprey, mobilyadaki küf nasıl temizlenir

, , ,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Yardımcı olmamı ister misiniz ?